Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

USA krever øyeblikkelig stans i angrep mot sivile i Øst-Ghouta

USA krever at det syriske regimet og russiske styrker stanser luftangrep og angivelig bruk av kjemiske våpen mot sivilbefolkningen i Øst-Ghouta ved Damaskus.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I en uttalelse fra det amerikanske utenriksdepartementet stiller USA seg bak FNs bønn om våpenhvile i, og krever at Russland tøyler Assad-regimet.

- Russland må bruke sin innflytelse, og sørge for at det syriske regimet umiddelbart tillater FN å bringe inn nødvendig hjelp til en svært sårbar befolkning, sier talsperson i utenriksdepartementet, Heather Nauert. .

Angrepene i Øst-Ghouta fortsetter på tross av at FN har tryglet om en våpenhvile slik at nødhjelp kan slippe inn til de sivile.

Sikkerhetsrådet

Sikkerhetsråd skal etter planen torsdag diskutere FNs bønn om å innføre en månedslang våpenhvile i Syria. Russland mener en slik våpenhvile er urealistisk.

- Vi vil gjerne se en våpenhvile, og en ende på krigen. Men jeg er ikke sikker på om terroristene er enige i det, sier Russlands FN-ambassadør Vassilij Nebenzia.

I uttalelsen fra utenriksdepartementet fordømmer USA også Assad-regimets angivelige bruk av kjemiske våpen.

- Vi er forferdet over rapporter om Assad-regimets bruk av kjemiske våpen og opptrappingen av bombingen som har resultert i flere titalls drepte de siste 48 timene.

Flere sivile drept

Forstadsområdet Øst-Ghouta utenfor Damaskus er kontrollert av opprørere og har vært beleiret av president Bashar al-Assads styrker siden 2013. De om lag 400.000 innbyggerne lider under alvorlig mangel på mat og medisiner, og området blir så å si daglig utsatt for luftangrep.

Den siste tiden har regimets luftangrep mot Øst-Ghouta blitt trappet opp, og torsdag markerte fjerde dag på rad med et høyt antall drepte.

Til nå er 207 sivile drept i disse angrepene, ifølge tall fra Syrian Observatory for Human Rights.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!