USA krever sterk resolusjon om Syria

USA, Frankrike og Storbritannia er enige om å presse på for en «sterk» resolusjon om Syria med klare og bindende tidsfrister for overgivelse av landets kjemiske våpen.

ENIGE: USAs utenriksminister John Kerry og Frankrikes president Francois Hollande i forgrunnen. Bak Frankrikes utenriksminister Laurent Fabius og hans britiske kollega William Hague. De møttes i Paris idag for blant annet å forberede en sterk resolusjon i FN om Syria.(AP Photo/Larry Downing, Pool) Scanpix
ENIGE: USAs utenriksminister John Kerry og Frankrikes president Francois Hollande i forgrunnen. Bak Frankrikes utenriksminister Laurent Fabius og hans britiske kollega William Hague. De møttes i Paris idag for blant annet å forberede en sterk resolusjon i FN om Syria.(AP Photo/Larry Downing, Pool) ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

PARIS (NTB-Reuters): Det uttaler den franske presidentens kontor etter samtaler i Paris mandag mellom president François Hollande, USAs utenriksminister John Kerry og Storbritannias utenriksminister William Hague.

Senere mandag skal FNs inspektører legge fram sin rapport om undersøkelsene som ble gjort i Syria i forrige måned. Det er ventet at de der vil konkludere med at det er brukt kjemiske våpen i borgerkrigen.

Hollande sa søndag at han tror en resolusjon om Syria kan bli vedtatt i FNs sikkerhetsråd i løpet av uka.

I resolusjonen vil Sikkerhetsrådet etter alt å dømme gi sin støtte til avtalen som er inngått mellom USA og Russland at Syria må overgi sine kjemiske våpen til verdenssamfunnet.

Det er ventet at resolusjonen også vil inneholde trusler om bruk av militærmakt mot Syria hvis våpnene ikke blir overlevert. (©NTB)