Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

USA-kritikk mot Norge

Når Jonas Gahr Støre ankommer Washington i morgen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er USAs utenriksminister Concoleezza Rice som vil uttrykke bekymring overfor Norge i møtet mellom de to utenriksministrene i morgen, melder TV 2 Nettavisen.

- Jeg tror Hamas og det palestinske folket er et tema for Rice. Hun vil ta opp hvordan vi støtter det palestinske folket og unngår lidelser der, og i den forbindelse vil hun insistere på at området må ha myndigheter som fordømmer vold, og som anerkjenner Israels rett til å eksistere, sier utenriksminister Rice\' nære medarbeider Kurt Volker i et intervju med TV2.

Det er spesielt de to besøkende fra Hamas-politikere denne våren, som har hisser opp amerikanerne. Det er imidlertid folk på embetsmannsnivå, og ikke i den norske regjeringen, som har møtt Hamas.

Utenriksminister Jonas Gahr Støre er ikke enig i Volkers framstilling.

- Nå har vi gjort det slik at vi ikke har politisk kontakt med Hamas. Det betyr at jeg ikke møter dem. Det er en ganske kraftig markering fra vår side. Men vi har også lang tradisjon for at Utenriksdepartementets fagfolk går i møter, lytter og overbringer det som er det norske synet, sier utenriksminister Jonas Gahr Støre til TV 2 Nyhetene.

Taus om Guantánamo

Mens EU krever fangeleiren på Cuba stengt, er det fremdeles uklart om Støre vil ta opp Guantánamo med USAs utenriksminister, skriver Aftenposten i dag.

Når president George W. Bush lander i Wien neste uke, vil han motta et klart krav fra 25 EU-land om at fangeleiren på Cuba må stenges. De tre fangeselvmordene har oppført EU og bidratt til å styrke viljen bak kravet.

TRAVEL JOBB: Mandag hadde Jonas Gahr Støre møtet med Sri Lankas utenriksminister Mangala Samaraweera (t.v). Nå er han på vei til Washington for å få kjeft, ifølge TV 2 Nettavisen. Foto: SCANPIX
TRAVEL JOBB: Mandag hadde Jonas Gahr Støre møtet med Sri Lankas utenriksminister Mangala Samaraweera (t.v). Nå er han på vei til Washington for å få kjeft, ifølge TV 2 Nettavisen. Foto: SCANPIX Vis mer

Norge støtter ikke EUs krav om stengning. Iallefall ikke offentlig. UD vil ikke, ifølge Aftenposten, si noe om den omstridte leiren vil bli nevnt fra norsk side.

- Det er ikke stengning av leiren som er viktigst, men at fangene behandles i henhold til Geneve-konvensjonene og folkeretten, sier UDs talskvinne Anne Lene Dale Sandsten til avisa.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling