FÅR DELTA: Afghanistans president Hamid Karzai i samtale med USAs spesialutsending Richard Holbrooke før pressekonferansen i Kabul i dag. Foto: AP Photo/Musadeq Sadeq/SCANPIX
FÅR DELTA: Afghanistans president Hamid Karzai i samtale med USAs spesialutsending Richard Holbrooke før pressekonferansen i Kabul i dag. Foto: AP Photo/Musadeq Sadeq/SCANPIXVis mer

USA lar Afghanistan delta i revurdering av krigspolitikken

President Barack Obama har godkjent Kabuls forespørsel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

President Barack Obama har godkjent Kabuls forespørsel om å få delta i en omfattende gjennomgang av USAs krigspolitikk i Afghanistan, opplyser Afghanistans president Hamid Karzai.

Karzai sier han har skrevet et brev til Obama der han ber om at Afghanistan må få spille en rolle når USA nå skal ta en gjennomgang av krigføringen i landet. Det skjer på grunn av uro over forverringen i sikkerhetssituasjonen i Afghanistan.

USAs spesialutsending Richard Holbrooke overrakte Obamas svar da han lørdag møtte den afghanske presidenten i Kabul.

En afghansk delegasjon ledet av utenriksminister Rangin Dadfar Spanta skal reise til Washington for å delta i diskusjonene om strategien i USAs «krig mot terror».

Flere soldater

Gjennomgangen av USAs krigføring i Afghanistan skal etter planen være ferdig innen NATO-toppmøtet i april.

Obama ga ordre om gjennomgang av Afghanistan-strategien i forrige uke, og den skal se på både militære og ikke-militære aspekter.

Volden har økt betydelig i Afghanistan det siste året, der til sammen 70.000 utenlandske soldater slåss mot Taliban. 37.000 av disse er amerikanere, mens Norge har nesten 600 soldater utplassert.

Obama har sagt han vil sende ytterligere 25.000 soldater til landet, og vil kombinere opptrappingen med mer bistand.

Ordknapp

Holbrooke kom til Afghanistan torsdag, og har siden da møtt en lang rekke afghanske politikere og militære ledere.

Han har vært ganske så ordknapp, og sier han først og fremst er i området for å lytte.

(NTB)