Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- USA leide inn private spioner i Afghanistan og Pakistan

- Latet som de var James Bond.

I PAKISTAN: USA har ikke bare involvert soldater som dette i Pakistan. Foto: REUTERS/Zohra Bensemra/Scanpix
I PAKISTAN: USA har ikke bare involvert soldater som dette i Pakistan. Foto: REUTERS/Zohra Bensemra/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||En tjenestemann i USAs forsvarsdepartement leide inn private sikkerhetsfolk for å oppspore væpnede opprørere i Afghanistan og Pakistan, skriver avisa The New York Times.


Det var Michael Furlong i forsvarsdepartementet i USA som opprettet den hemmelige enheten, skriver The New York Times. Det skal være uklart om operasjonen ble beordret fra høyere hold, men forsvarsdepartementet har nå startet en etterforskning mot Furlong, sier anonyme kilder ifølge avisa.

Sikkerhetsfolkene skal ha samlet informasjon om tilholdsstedene til opprørere og opprørsgrupper, og informasjonen skal ha blitt sendt videre til de amerikanske militærstyrkene, som kan ha brukt opplysningene i angrep.

Furlong skal ha leid inn spionene fra private sikkerhetsselskaper med tidligere CIA-agenter og elitesoldater i staben.

Det anses vanligvis som ulovlig å bruke private sikkerhetsfolk som spioner, og flere amerikanske tjenestemenn sier den hemmelige virksomheten bekymrer dem, skriver The New York Times.

- Det er vanligvis en dårlig idé å la frilansere løpe rundt i en krigssone og late som de er James Bond, sier en amerikansk tjenestemann til avisa.

(NTB)


Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!