Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- USA leter etter et fristed for Kadhafi

Søker etter et land som er villige til å ta ham i mot.

FRISTED:  USA har lenge krevd at den libyske lederen Muammar Khadafi må gå av. Nå skal Obama-administrasjonen være på utkikk etter et nytt oppholdssted for diktatoren. Foto: REUTERS/Zohra Bensemra/Scanpix
FRISTED: USA har lenge krevd at den libyske lederen Muammar Khadafi må gå av. Nå skal Obama-administrasjonen være på utkikk etter et nytt oppholdssted for diktatoren. Foto: REUTERS/Zohra Bensemra/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Obama-administrasjonen skal i all stillhet ha begynt å lete etter et land, trolig i Afrika, som vil være villig til å huse Muammar Kadhafi, skriver New York Times.

- Det vi prøver på er enkelt og greit å finne en utvei om muligheten byr seg, sier en kilde tilknyttet Obama-administrasjonen til avisa på lørdag.

Søken etter et fristed for diktatoren blir vanskeliggjort av det faktum at han kan bli tiltalt for Lockerbie-bombingen og forbrytelser i sitt eget land.

Et alternativ skal være å finne et afrikansk land som ikke har utleveringsavtale. Om lag halvparten av de afrikanske landene har ikke signert eller ratifisert Romatraktaten.

Presses Den amerikanske presidenten har tidligere krevd at Kadhafi må forlate Libya, men har så langt ikke ønsket å sette inn bakkestyrker for å få ham jaget ut av landet.

USA, Storbritannia og Frankrike sa i helga at det er umulig å tenke seg Libyas framtid med Muammar Kadhafi, og at NATO må fortsette de militære operasjonene i Libya til han presses til å gå av.

Flyforbudsonen ble imidlertid iverksatt var for å beskytte sivile, ikke å fjerne Kadhafi fra makten.

Klasevåpen Lørdag ble det framlagt påstander om at Kadhafis styrker skal ha brukt klasebomber mot befolkningen i Misrata. Det er opprørere og menneskerettsorganisasjonen Human Rights Watch som kommer med påstandene, som blir underbygget av en lege i byen.

Lege Mohamed al-Faqih forteller til Al Jazeera at barn er offer for klasebombene.

— Skadene viser seg som sår over hele kroppen, de trenger inn i hele kroppen — øyne, hode, og sliter i stykker huden, sier Faqih, ifølge NTB.

Kadhafis pressetalsmann Mussa Ibrahim benekter imidlertid at regjeringsstyrkene har brukt klasevåpen i Misrata.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media