Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

USA leverer ammunisjon til opprørere i Syria

Støtter «moderate» opprørsgrupper.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Amerikanske fly har sluppet ammunisjon og andre forsyninger over Syria for å støtte arabiske opprørsgrupper.

En militær tjenestemann sier et transportfly slapp forsyningene nord i Syria søndag. Leveransen er del av en strategi for å støtte opprørsgrupper som kjemper mot Den islamske staten (IS), og kommer knapt to uker etter at Russland gikk inn i konflikten på regjeringsstyrkenes side.

Forrige uke droppet USA et program for å trene og utstyre «moderate» opprørsgrupper som både er motstandere av Assad-regimet og er villige til å kjempe mot IS.

Den eneste gruppen som har hatt noen særlig fremgang i kampen mot IS og samtidig samarbeider med den USA-lede koalisjon er kurdiske YPR, som har kontroll over et område nord i Syria og har trengt seg inn i den IS-kontrollerte Raqqa-provinsen.

Mandag sa YPG at den hadde inngått en ny allianse med mindre grupper av arabiske krigere, noe som kan dempe noe av kritikken om at gruppen kun kjemper på vegne av kurderne.

USA har antydet at landet kan finansiere våpen til arabiske krigere som samarbeider med YPG. Arabiske opprørere sier de har fått beskjed fra Washington om at våpen er på vei for å støtte et samordnet angrep mellom araberne og YPG rettet mot Raqqa by, som er hovedstaden i kalifatet IS har erklært.

Det amerikanske forsvaret bekrefter at de har sluppet forsyninger for å støtte opprørsgrupper som er sjekket av USA, men ville ikke si noe mer om gruppene som mottar denne støtten.
(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!