USA likviderte al -Qaidamenn

Seks menn som er mistenkt for å være medlemmer av terrornettverket al-Qaida, mistet søndag livet i en eksplosjon. Bilen de satt i ble truffet av en amerikansk rakett, melder CNN.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

TV-kanalen siterer anonyme velinformerte kilder. Tjenestemenn i utenriksdepartementet og forsvarsdepartementet ønsker ikke å kommentere opplysningene. Ifølge den arabiske TV-kanalen al-Jazeera så vitner et helikopter over bilen idet den eksploderte.

I september kom det meldinger om at 800 amerikanske soldater var blitt utplassert i Djibouti, rett overfor Jemen ved Adenbukta. De skal ha fått i oppgave å jakte på al-Qaida-medlemmer i Jemen og Somalia.

Eksplosjonen søndag kveld skjedde i den oljeproduserende provinsen Marib, 170 kilometer øst for hovedstaden Sanaa. Ifølge en regjeringskilde skal bilen ha vært full av eksplosiver.

USAs ambassadør i Jemen, Edmund Hull, befant seg søndag i området hvor han besøkte utviklingsprosjekt finansiert av USA, opplyser den amerikanske ambassaden til nyhetsbyrået DPA.

Blant de drepte er Ali Qaed Senyan al-Harthi, også kjent som Abu Ali. Han står øverst på listen amerikanske myndigheter har over mistenkte al-Qaida-medlemmer i Jemen. Blant annet skal han ha vært innblandet i angrepet på det amerikanske krigsskipet «Cole» for to år siden. 17 amerikanske soldater ble drept.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer