USA likviderte al -Qaidamenn

Seks menn som er mistenkt for å være medlemmer av terrornettverket al-Qaida, mistet søndag livet i en eksplosjon. Bilen de satt i ble truffet av en amerikansk rakett, melder CNN.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TV-kanalen siterer anonyme velinformerte kilder. Tjenestemenn i utenriksdepartementet og forsvarsdepartementet ønsker ikke å kommentere opplysningene. Ifølge den arabiske TV-kanalen al-Jazeera så vitner et helikopter over bilen idet den eksploderte.

I september kom det meldinger om at 800 amerikanske soldater var blitt utplassert i Djibouti, rett overfor Jemen ved Adenbukta. De skal ha fått i oppgave å jakte på al-Qaida-medlemmer i Jemen og Somalia.

Eksplosjonen søndag kveld skjedde i den oljeproduserende provinsen Marib, 170 kilometer øst for hovedstaden Sanaa. Ifølge en regjeringskilde skal bilen ha vært full av eksplosiver.

USAs ambassadør i Jemen, Edmund Hull, befant seg søndag i området hvor han besøkte utviklingsprosjekt finansiert av USA, opplyser den amerikanske ambassaden til nyhetsbyrået DPA.

Blant de drepte er Ali Qaed Senyan al-Harthi, også kjent som Abu Ali. Han står øverst på listen amerikanske myndigheter har over mistenkte al-Qaida-medlemmer i Jemen. Blant annet skal han ha vært innblandet i angrepet på det amerikanske krigsskipet «Cole» for to år siden. 17 amerikanske soldater ble drept.

Jemen er ivrig etter å bli kvitt stempelet som fristed for islamistiske terrorister. Myndighetene sier 85 ytterliggående islamister sitter arrestert og blir avhørt i jakten på medlemmer av al-Qaida.

NTB