VENNER IGJEN? Angela Merkel ble rasende da det kom fram at Barack Obama hadde avlyttet telefonen hennes. Hun var klar på at venner ikke spionerer på hverandre. Nå kommer det fram at USA lover å ikke spionere mer på Tyskland. Foto: AP Photo/Michael Sohn/NTB Scanpix
VENNER IGJEN? Angela Merkel ble rasende da det kom fram at Barack Obama hadde avlyttet telefonen hennes. Hun var klar på at venner ikke spionerer på hverandre. Nå kommer det fram at USA lover å ikke spionere mer på Tyskland. Foto: AP Photo/Michael Sohn/NTB ScanpixVis mer

- USA lover å ikke spionere mer på Tyskland

Vil skrive under ny avtale.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Myndighetene i USA og Tyskland er enige om å inngå en avtale om ikke å overvåke hverandre, ifølge en tysk avis.

Frankfurter Allgemeine SonntagsZeitung skriver at landene i prinsippet er enige og at avtalen skal undertegnes over nyttår. Opplysningene stammer fra tyske regjeringskilder.

Både regjeringene i Tyskland og USA og landenes etterretningstjenester skal etter planen forplikte seg til ikke å spionere på hverandre. Forbudet skal både gjelde overvåking av politiske ledere og vanlige borgere.

Ifølge magasinet Der Spiegel er landene også enige om ikke å drive industrispionasje rettet mot hverandre.

Tyske og amerikanske tjenestemenn og etterretningsfolk skal ha kommet til enighet om avtalen på et møte i Washington nylig. Dette var første gang landene møttes på høyt embetsmannsnivå siden avsløringen av USAs avlytting av den tyske statsministeren Angela Merkel.

Lederen for den amerikanske etterretningstjenesten NSA, Keith Alexander, skal ha fått spørsmål om det var riktig at Merkel ble avlyttet. Han svarte at hun ikke ble det nå lenger, ifølge kilder som selv var til stede på møtet.

(NTB)