Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- USA må lede angrepet

NEW YORK (Dagbladet): President Bill Clinton mener et USA-ledet NATO-angrep er viktig for å sikre et fritt og demokratisk Europa.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Allerede tidlig i går morges hadde Clinton et møte med 30 ledende politikere fra begge partier for å snu den negative stemningen som har preget Kongressen den siste uka. Det har vært høyrøstede stemmer for å stemme nei til å bevilge penger til det USA-ledete NATO-angrepet. Redselen for å velge side i en borgerkrig i et europeisk land er enorm. President Bill Clinton klarte å snu stemningen, og har nå full støtte for å lede et NATO-angrep.

Redselen for å bli involvert i et fremmed lands krig er like stor i det amerikanske folket. Derfor sto Clinton fram på tv og holdt den reneste historieleksjonen.

- Vi må løfte blikket fra vår egen lille hverdag og se oss som en del av det globale samfunn. Vi må dele byrder og ansvar, sa Clinton og viste til at et stabilt Europa var avgjørende for økonomisk og politisk samarbeid.

- Denne Kosovo-greia handler om våre verdier. Det er etniske og religiøse kriger overalt. Stopper vi ikke Milosevic, gir vi han lisens til massemord. Og dette kan spre seg videre på Balkan og våre allierte Hellas og Tyrkia.

- Når Milosevic ikke har noen vilje til fred, må vi begrense hans vilje til krig, sa Clinton.