- USA må samarbeide med Syria og Iran

George Bush må jobbe med fienden for å løse Irak-konflikten, mener ekspertene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): I dag klokka fire offentliggjør amerikanske myndigheter en ny og viktig rapport om situasjonen i Irak. Rapporten er ventet å markere en kursendring i USAs håndtering av konflikten.

Ifølge nyhetsbyrået Associated Press råder rapporten Bush til å sette seg som mål å trekke ut de amerikanske styrkene allerede tidlig i 2008. Fram til da bør de amerikanske troppene gradvis gå over til å trene opp og støtte irakiske styrker.

Må presse Irak

Rapporten skal foreslå en tettere dialog med Iraks naboland, blant annet Syria og Iran. En måte å gjøre det på er ifølge Washington Post å samle nabolandene til en regional konferanse.

Washington Post skriver videre at rapporten oppmuntrer Bush til å legge ekstra press på Irak. Ifølge en anonym kilde med kjennskap til rapporten, blir han rådet til å redusere den militære og økonomiske støtten til Iraks myndigheter, hvis de ikke klarer å oppfylle bestemte krav for å øke sikkerheten i landet.

Kilden forteller også at Bush-administrasjonen blir rådet til å jobbe hardere for å løse konflikten mellom Israel og Palestina, for å redusere spenningene i Midt-Østen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer