Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Møte i FNs sikkerhetsråd:

USA med ny advarsel til Iran: - Verden kommer til å følge med

- Verden følger med på hva dere gjør, sa USAs FN-ambassadør Nikki Haley da FNs sikkerhetsråd møttes for å diskutere protestene i Iran.

Iranere demonstrerer til støtte for myndighetene etter fredagsbønnen i Teheran. Russland mener at USA under påskudd av å forsvare menneskerettighetene blander seg inn i Irans indre anliggender. Foto: Ebrahim Noroozi / AP / NTB scanpix
Iranere demonstrerer til støtte for myndighetene etter fredagsbønnen i Teheran. Russland mener at USA under påskudd av å forsvare menneskerettighetene blander seg inn i Irans indre anliggender. Foto: Ebrahim Noroozi / AP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

USA innkalte Sikkerhetsrådet til et ekstraordinært møte for å diskutere protestene som har krevde rundt 20 menneskeliv i Iran mellom 28. desember og 2. januar.

Det var ventet at russerne ville forsøke å stanse møtet da det ble holdt samtaler bak lukkede dører i forkant av møtet, men det skjedde ikke.

- Det iranske regimet har nå fått en advarsel: Verden kommer til å følge med på hva dere gjør, sa Haley til Sikkerhetsrådet fredag.

Haley sa videre at verdenssamfunnet må «gjøre mer» for å hindre at Iran knebler demonstranter. Hun trakk spesielt fram iranske myndigheters restriksjoner på bruk av sosiale medier.

Russland anklaget tidligere fredag USA for å gripe inn i Irans indre anliggender ved å kalle inn til møtet i Sikkerhetsrådet om den iranske protestbølgen.

- USA fortsetter å blande seg, åpent og skjult, i andre lands indre anliggender. De gjør dette på skamløst vis, under påskudd av at de bryr seg om demokrati og menneskerettigheter, sier Russlands viseutenriksminister Sergej Riabkov ifølge nyhetsbyrået Interfax.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!