INFORMERER: En helsearbeider i New York deler ut informasjon om ebolaviruset til beboere på 172. gate. Det var mistanke om at en fem år gammel gutt i nabolaget hadde ebola, men han har nå testet negativt. Foto: AFP PHOTO/Don Emmert
INFORMERER: En helsearbeider i New York deler ut informasjon om ebolaviruset til beboere på 172. gate. Det var mistanke om at en fem år gammel gutt i nabolaget hadde ebola, men han har nå testet negativt. Foto: AFP PHOTO/Don Emmert Vis mer

USA med nye ebola-retningslinjer for helsearbeidere

Den amerikanske smittevernmyndigheten CDC kom mandag med nye retningslinjer for håndteringen av helsearbeidere som har vært i ebolarammede land i Vest-Afrika.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Retningslinjene kommer like etter at karantenereglene flere amerikanske delstater har innført ble møtt med kritikk fra både FN og Det hvite hus.

Dersom helsepersonell som har vært i ebolarammede land i Vest-Afrika ikke har symptomer på ebola, skal de ikke settes i karantene med mindre de vil. De likevel gjennom en daglig helsesjekk og anbefales ikke å reise med offentlig transport, opplyser CDC.

- Ved CDC baserer vi avgjørelsene våre på forskning og erfaring, sier smittevernmyndighetens leder Tomas Frieden.

Delstater har fortsatt rett til å innføre strengere regler ettersom CDCs retningslinjer ikke er obligatoriske, opplyser Frieden.

Delstatene New York og New Jersey kunngjorde fredag at helsearbeidere som kommer fra ebola-rammede land i Vest-Afrika, automatisk skal settes i karantene i 21 dager, som er virusets inkubasjonstid.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer