USA med og uten Bush

Her er tallene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): I dag innsettes George W. Bush i sin andre og siste periode som amerikansk president i en høytidelig seremoni i Washington.

Dyrt

Det spares ikke på noe. De 15 000 blomstrene, 500 kiloene med sjokolade (noe formet som cowboy-støvler), sukkertøy som smaker roser, Bush\' tale om spredningen av demokrati og øyekontakten han får med publikum kan du gi din poengsum på Rate the president.

Hele seremonien, som starter klokka 1800 norsk tid, koster 40 millioner dollar. Det er ny rekord, noe som har ført til kritikk.

Det har blitt tilbakevist med at det er private som betaler innsettelsen, og at det dermed ikke er penger som tas av statsbudsjettet. Imidlertid må distriktetWashington ut med rundt 17 millioner dollar til det enorme sikkerhetsopplegget i byen.

«Det som gir best håp for fred i verden er spredning av frihet i hele verden», kommer Bush til å si i dag. Deler av talen er allerede sluppet av Det hvite hus. Talen er på 1800 ord og han skal bruke 16 minutter på den. Presidenten skal også legge sin hånd på familiebibelen og avlegge eden for andre gang.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer