USA med støtte til Norge

Terrordrapene i Norge har vakt oppsikt i USA, som markerer sin sympati og støtte med store skilt langs hovedveiene, og klare meninger fra folk.

STØTTE: Langs viktige hovedveier viser USA sin støtte og sympati med den norke befolkningen etter terrorangrepet den 22. juli. Foto: Per Flåthe/Dagbladet
STØTTE: Langs viktige hovedveier viser USA sin støtte og sympati med den norke befolkningen etter terrorangrepet den 22. juli. Foto: Per Flåthe/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LAS VEGAS (Dagbladet): - Selvsagt har vi fått dette med oss. Det er jo helt forferdelig, forteller kunstneren, originalen og pensjonisten Elmer Long i en kort samtale med Dagbladet.

Han bor langs den kjente Route66 i Oro Grande, ikke langt fra byen Barstow i California. Elmer er mest kjent for sin eksentriske måte å bruke stål og glassflasker på. Til dels svært gamle flasker, som han finner rundt om i ørkenen.

Utav flaskene bygger han en skog av trær. Det som likevel gjør den eksentriske kunstneren mest oppbragt over terroren i Norge, er at Anders Behring Breivik har gjort noe slikt i blant annet Guds navn. Elmer skulle gjerne gitt terroristen og morderen en god omgang, og finner det vanskelig at nordmenn ikke har dødsstraff.

- Det er Guds oppgave å tilgi, sier han.

Reptiler Hvor enn vi møter amerikanere, dukker sympatierklæringene opp. Fra de merkeligste personer.

- For en ulykke, og så den karen. En kan ikke se det på han at han vil begå slike handlinger, forteller Jon Whittington og Carol Bleacher fra Los Angeles.

Pratevillige som amerikanere flest, stopper de opp og lar oss klappe på kjæledyrene deres. En iguana i kjole og en boa constrictor kveleslange. Paret lufter reptilene på Hollywood Boulevard. Noe som straks genererer enda mer interesse for disse skapningene. Jon forteller at dette er bare et par stykker fra en større samling med reptiler. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer