19 meldt syke etter «soniske angrep» på USAs Cuba-ambassade

USA melder at 19 er rammet av «soniske angrep» mot ambassaden på Cuba

Cuba nekter for å stå bak.

USAs HAVANNA-AMBASSADE: 19 ansatte ved USAs ambassade på Cuba har fått helseproblemer som knyttes til «soniske» angrep. USA gjenåpnet sin representasjon i Cubas hovedstad Havanna som en fullverdig ambassade i 2015. Foto: NTB Scanpix/Reuters/Carlos Garcia Rawlins
USAs HAVANNA-AMBASSADE: 19 ansatte ved USAs ambassade på Cuba har fått helseproblemer som knyttes til «soniske» angrep. USA gjenåpnet sin representasjon i Cubas hovedstad Havanna som en fullverdig ambassade i 2015. Foto: NTB Scanpix/Reuters/Carlos Garcia Rawlins Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

FBI er koblet inn etter at 19 ansatte ved USAs ambassade på Cuba har fått helseproblemer som knyttes til «soniske» angrep - lyder som ikke oppfattes av det menneskelige øre.

De mystiske angrepene ble først innrapportert til amerikanske myndigheter i desember i fjor.

I vår trodde amerikanske myndigheter at angrepene hadde tatt slutt - men de skal ha begynt igjen i forrige måned. Minst en kanadier skal også være rammet.

- Permanent hørselstap

- Vi kan bekrefte enda en hendelse som inntraff i forrige måned og som nå er del av etterforskningen, sa det amerikanske Utenriksdepartementets talskvinne Heather Nauert i en uttalelse som er sitert av en rekke amerikanske medier, blant annet National Public Radio (NPR).

- Det er nå 19 bekreftede regjeringsansatte for USA som er rammet, fortsatte Nauert.

Symptomene omfatter blant annet mild traumatisk hjerneskade, permanent hørselstap, balanseproblemer og hodepine, ifølge en uttalelse fra diplomat-fagforeningen American Foreign Service Association (AFSA) som er gjengitt av en rekke medier.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer