USA mener 20-30 sivile ble drept i flyangrep

Afghanske myndigheter mener det var 140 sivile.

SKADD: Åtte år gamle Nazo, ble skadd i flyangrepet mot landsbyen Garni i den vestlige Farah-provinsen i Afghanistan. Dette bildet er tatt fra sykesenga i Herat. Foto: AFP PHOTO/Reza SHIRMOHAMMADI/SCANPIX
SKADD: Åtte år gamle Nazo, ble skadd i flyangrepet mot landsbyen Garni i den vestlige Farah-provinsen i Afghanistan. Dette bildet er tatt fra sykesenga i Herat. Foto: AFP PHOTO/Reza SHIRMOHAMMADI/SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

USA medgir at minst 20 til 30 sivile ble drept i et amerikansk flyangrep i Farah-provinsen i Afghanistan tidligere i måneden, men bestrider de offisielle dødstallene fra afghanske myndigheter som viser at 140 ble drept.

- Etterforskerne anslår at 60-65 talibanopprørere ble drept i disse sammenstøtene, men at også minst 20-30 sivile kan ha blitt drept under kamphandlingene, heter det i en kunngjøring fra de amerikanske styrkene.

Amerikanske talsmenn har også tidligere avvist opplysningene fra lokale og sentrale afghanske myndigheter om at 140 sivile ble drept i flyangrepene.

Afghanske myndigheter har lagt fram navnelister over ofrene, der det går fram at 93 barn, 25 kvinner og 22 menn ble drept i de amerikanske flyangrepene i Bala Buluk-området i den vestlige Farah-provinsen 5. mai.

Afghanistans president Hamid Karzai har gått god for tallene, og besøkte området tidligere i uka.

Under besøket lovet den afghanske presidenten å bistå de etterlatte, og han gjentok samtidig sin krasse kritikk av de utenlandske styrkene som han anklager for å ta for lite hensyn til sivilbefolkningen.


(©NTB)