USA mener å ha oppsporet bin Laden

Amerikansk etterretning mener å ha oppsporet Osama bin Laden og noen av hans nærmeste menn i Tora Bora-fjellene, opplyser en amerikansk tjenestemann.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et amerikansk fly slapp i helgen ei enorm bombe på 7,5 tonn på en hule i Tora Bora-fjellene i det østlige Afghanistan i håp om å drepe medlemmer av bin Ladens al-Qaeda-nettverk, og kanskje bin Laden selv, ifølge Pentagon.

- Det var enkelte indikasjoner på at bin Laden selv var i området da bomben ble sluppet, sa tjenestemannen. Han sa også at opposisjonsstyrkene i området har drevet al-Qaeda-krigerne inn i et stadig mindre område.

ABC News meldte tidligere tirsdag at bomben, i tillegg til massive ødeleggelser, hadde utløst panikkartet kommunikasjon over radio og satellittelefon mellom forskjellige al-Qaeda-medlemmer.

Denne kommunikasjonen beviser at bin Laden og hans folk fortsatt befinner seg i regionen, ifølge TV-kanalen.

Amerikanske styrker overvåker nå området fra lufta for å følge de forskjellige al-Qaeda-gruppene mens de forsøker å flykte.

(NTB)

TORA BORA: Det er i dette fjellkomplekset øst i Aghanistan at USA mener bin Laden og hans mest svorne tilhengere skjuler seg. Bildet viser amerikanske bomber som detoneres.
OPPSPORET? Osama bin Laden.