USA mener disse bildene viser at Assad lyver

Samtidig kommer det ut videoer av rene massegraver i gatene i Homs, mens regimet ikke lenger kan love en tilbaketrekking.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): USAs ambassadør til Syria, Robert Ford, flyktet fra landet i februar, men følger fortsatt tett med på krigshandlingene i landet. I går publiserte han sattellittbilder på sin Facebook-side, bilder han hevder at viser syriske styrker som fortsatt posisjonerer seg for å ramme boligområder.

Bildene viser at Syria har trukket ut deler av styrkene fra byene Da'el og Taftanaz etter flere dager med kraftige angrep mot disse byene, men også at det fortsatt er massiv aktivitet i flere andre byer.

- Når det gjelder Taftanaz har myndighetene rett og slett flyttet noen av de pansrede kjøretøyene ut av byen og inn i den nærliggende byen Zirdana, skriver Ford.

- Andre steder, som i Homs og Zabadani, har den syriske hæren fortsatt utplassert artilleri-styrker i nærheten av boligområder slik at de fortsatt kan skyte mot dem, skriver den amerikanske diplomaten.

- Kan ikke skjule sannheten I helgen har det også fortsatt å komme ut bilder av kamper i gatene særlig i Homs.

Det skjer like før våpenhvilen skal tre i kraft. Assad-regimet har lovet å godta Kofi Annans fredsplan som innebærer at de må trekke styrker ut av byene innen tirsdag, og iverksette våpenhvilen to dager seinere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer