Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

USA mener jordansk fly ikke ble skutt ned av IS

USA avviser at det var IS som skjøt ned et jordansk fly i Syria onsdag.

TATT TIL FANGE: IS har offentliggjort dette bildet av den jordanske piloten de har tatt til fange. Foto: Welayat Raqa / AFP / NTB Scanpix
TATT TIL FANGE: IS har offentliggjort dette bildet av den jordanske piloten de har tatt til fange. Foto: Welayat Raqa / AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Bevisene tyder klart på at flyet ikke ble skutt ned av terroristorganisasjonen slik den hevder, heter det i en uttalelse fra det amerikanske militæret. Uttalelsen sier ingenting om årsaken til styrten, men bekreftet at en jordansk flyger hadde blitt tatt til fange av Den islamske stat (IS).

IS har publisert bilder på sosiale medier som skal vise flygeren i fangenskap etter at flyet hans styrtet i området rundt byen Raqqa.

- Vi fordømmer på det sterkeste at ISIL har tatt flygeren til fange. Vi jobber for å få ham trygt tilbake, sa general Lloyd Austin, som er sjef for US Central Command, som samordner flyangrepene på Irak og Syria.

Jordan tilhører gruppen av USAs allierte som er med i koalisjonen som har utført luftangrep mot IS i Irak og Syria siden september.

(NTB)

Lik Dagbladet på Facebook
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media