Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

USA: Militærkaptein stoppet skoleangrep i Danmark

Kaptein Bradley Grimm roses for sin innsats på hjemmesidene til Pentagon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En kaptein i den amerikanske hæren spilte en avgjørende rolle i å stoppe et planlagt terrorangrep mot en dansk skole, opplyser det amerikanske forsvarsdepartementet, Pentagon.

- Den informasjonen som han har gitt videre, hjalp til å stanse planene og resulterte i konfiskering av sprengstoff. Brads arbeid har sannsynligvis reddet danske borgeres liv, skriver USAs talsmann for den internasjonale koalisjonen mot IS, Steve Warren i pressemeldingen.

Opplysningene skal ha ført til at én person er pågrepet i Danmark.

Det framgår ikke av pressemeldingen hvilken dansk skole det er snakk om, og det er sparsommelig med detaljer om de angivelige angrepsplanene.

Den eneste offentlig kjente saken om et potensielt angrep mot en skole, stammer fra 13. januar i år, da en 16 år gammel jente ble pågrepet i Kundby i Danmark. Hun er siktet for å ha prøvd å framstille sprengstoff og forberede et angrep mot en jødisk privatskole i København.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Hele Norges coronakart