USA misfornøyd med alliertes Afghanistan-støtte

USA er ikke fornøyd med støtten landet får fra andre NATO-land til operasjonene i Afghanistan.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den amerikanske forsvarsministeren Robert Gates vil ha spørsmålet høyere opp på alliansens dagsorden.

Gates gjentok i Kiev mandag sine klager over at en allianse av land som til sammen har to millioner menn og kvinner i sine væpnede styrker, ikke kan mønstre flere til tjeneste i Afghanistan-operasjonene. Det er jo bare snakk om en beskjeden økning, framholdt han.

- Jeg akter å forfølge denne saken på vårt møte i Nederland. Det kommer helt klart til å bli det viktigste tema på dette møtet, sa Gates med henvisning til forsvarsministermøtet i NATO som skal holdes i Noordwijk i Nederland onsdag og torsdag.

Men ifølge NATO-diplomater vil forsvarsministrene på dette uformelle møtet neppe vedta noen opptrapping i Afghanistan. - Man må vurdere hvordan en opptrapping skal finansieres og hvor mye penger som skal brukes, sier en diplomat ifølge nyhetsbyrået DPA.

Ifølge andre kilder ønsker Afghanistans voksende regjeringsstyrker en fordobling av antallet vestlige instruktører. I dag står bare 20 opplæringslag til rådighet for de mellom 35.000 og 40.000 soldatene som regjeringsstyrkene nå består av. (©NTB)