USA mislyktes i å befri journalisten Luke (33): Søndag kan han bli henrettet

Al-Qaida satt tre dagers frist.

PÅ JOBB:  Luke sommers, her på jobb i Jemen i 2013, blir truet på livet av Al-Qaida i samme land. Familien trygler om hans løslatelse. FOTO: NTB SCANPIX
PÅ JOBB: Luke sommers, her på jobb i Jemen i 2013, blir truet på livet av Al-Qaida i samme land. Familien trygler om hans løslatelse. FOTO: NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Amerikanske Luke Somers ble kidnappet i Yemens hovedstad Sanaa i september i fjor. Nå har Pentagon, USAs forsvarsdepartement, bekreftet at de har forsøkt - og mislyktes - i å frigi ham. Dette skjedde i et oppdrag autorisert av USAs president Barack Obama.

I stedet ble flere andre gisler frigitt i aksjonen mot en terrorbase i Jemen. De frigitte gislene er fra Jemen og Saudi-Arabia.

Foreldrene trygler Al-Qaida i Jemen er samme organisasjon som den terrorsikta nordmannen Anders Dale har fått bombetrening fra. I en video i går svarte terrorbevegelsen USAs offensiv med en tre dagers frist på å få innfridd sine betingelser, dersom det skal bli aktuelt å løslate Somers. Ellers vil de drepe ham. 

Samme dag brøt Somers familie tausheten i en video publisert der broren og moren tryglet om nåde. Videoen, som ble gjort kjent bare timer etter al-Qaida publiserte sin egen video, ble lagt ut blant annet på Youtube. 

Flere internasjonale medier omtaler saken, blant dem BBC. Somers er født i Storbritannia men har amerikansk statsborgerskap.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer