Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

USA mislyktes i å befri journalisten Luke (33): Søndag kan han bli henrettet

Al-Qaida satt tre dagers frist.

PÅ JOBB:  Luke sommers, her på jobb i Jemen i 2013, blir truet på livet av Al-Qaida i samme land. Familien trygler om hans løslatelse. FOTO: NTB SCANPIX
PÅ JOBB: Luke sommers, her på jobb i Jemen i 2013, blir truet på livet av Al-Qaida i samme land. Familien trygler om hans løslatelse. FOTO: NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Amerikanske Luke Somers ble kidnappet i Yemens hovedstad Sanaa i september i fjor. Nå har Pentagon, USAs forsvarsdepartement, bekreftet at de har forsøkt - og mislyktes - i å frigi ham. Dette skjedde i et oppdrag autorisert av USAs president Barack Obama.

I stedet ble flere andre gisler frigitt i aksjonen mot en terrorbase i Jemen. De frigitte gislene er fra Jemen og Saudi-Arabia.

Foreldrene trygler Al-Qaida i Jemen er samme organisasjon som den terrorsikta nordmannen Anders Dale har fått bombetrening fra. I en video i går svarte terrorbevegelsen USAs offensiv med en tre dagers frist på å få innfridd sine betingelser, dersom det skal bli aktuelt å løslate Somers. Ellers vil de drepe ham. 

Samme dag brøt Somers familie tausheten i en video publisert der broren og moren tryglet om nåde. Videoen, som ble gjort kjent bare timer etter al-Qaida publiserte sin egen video, ble lagt ut blant annet på Youtube

Flere internasjonale medier omtaler saken, blant dem BBC. Somers er født i Storbritannia men har amerikansk statsborgerskap.

Journalist og fotograf Somers skal av al-Qaida ha blitt flyttet ut av den samme basen to dager før USA innledet aksjonen som hadde til hensikt å frigi ham. 

Han jobbet som journalist og fotograf for lokale nyhetsorganisasjoner. Arbeidet hans dukket opp på internasjonale nyhetsformidlere, inkludert BBC.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling