USA «mistet» 190 000 våpen i Irak

I løpet av et drøyt år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Ifølge en fersk rapport fra den amerikanske riksrevisjonen kan landets militære ikke redegjøre for hvor det ble av 190 000 våpen i Irak i perioden fra juni 2004 til september 2005.

Av rapporten fra Government Accountability Office som ble lagt fram 31.juli, går det fram at 110 000 automatgevær av typen AK-47, 80 000 pistoler, 135 000 skuddsikre vester og 115 000 hjelmer forsvant fra protokollene i dette tidsrommet. Her kan du lese hele rapporten.

Lover bedre kontroll Brigader Kevin Bergner, talsmann for det amerikanskledete militæret i Irak, sier at amerikanerne nå skal samarbeide tettere med sine irakiske kolleger for å få bedre kontroll over våpnene.

- Vi jobber veldig tett sammen med Iraks regjering og irakiske sikkerhetsstyrker på alle nivåer for å forbedre ansvarligheten og øke sikkerheten omkring de våpnene som vi forsyner de irakiske styrkene med, sier brigader Bergner til nyhetsbyrået AFP. Etter invasjonen i 2003 har irakiske og amerikanske militære kjempet mot bevæpnede sunni- og sjiaopprørere. USA har gjentatte ganger rettet beskyldninger mot andre land, spesielt Iran, og hevdet at de forsyner opprørerne i Irak med våpen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer