Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

USA mobiliserer mot Saddam

PARIS (NTB-Reuters-AFP): Frankrike utelukker ikke bruk av makt for å tukte Irak i striden om FNs våpeninspeksjon, men vil ikke svare på om Frankrike kan tenke seg å delta i en straffeekspedisjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Alle muligheter står åpne, sa utenriksminister Hubert Vedrine etter et to timer langt møte med sin amerikanske kollega Madeleine Albright. Han understreket at jakten på en diplomatisk løsning må intensiveres.

Men for Albright var Frankrikes forståelsesfulle holdning en velkommen utvikling. Da Russlands utenriksminister Jevgenij Primakov besøkte Paris onsdag, ble en løsning med diplomatiske midler understreket.

En talsmann for utenriksdepartementet, Yves Doutriaux, sa bruk av makt var uønskelig, og erfaringen viser at det ikke fungerer. Men han antydet at Frankrike ikke vil fordømme USA, hvis det velger å gå til aksjon på egen hånd.

- Vi ivrer ikke etter å bruke militærmakt. Det er en løsning vi vil ha, sa Albright. Men hun sa tiden for vanskelige valg nærmer seg med raske skritt.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!