Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

USA nekter Fayyad å bli FN-utsending fordi han er palestinsk

USA vil vise støtte til Israel.

NEKT: Den tidligere statsministeren Salam Fayyad får ikke bli FN-utsending til Libya så lenge USA har et ord med i laget.  Foto: REUTERS / Mohamad Torokman / NTB scanpix
NEKT: Den tidligere statsministeren Salam Fayyad får ikke bli FN-utsending til Libya så lenge USA har et ord med i laget.  Foto: REUTERS / Mohamad Torokman / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

USA har stoppet utnevnelsen av den palestinske eksstatsministeren Salam Fayyad som ny FN-utsending i Libya, for å vise støtte til Israel.

USAs FN-ambassadør Nikki Haley sier president Donald Trumps administrasjon er skuffet over at FNs generalsekretær António Guterres har sent et brev til Sikkerhetsrådet i FN, et brev som tyder på at han vil utnevne palestinske Salam Fayyad til FNs neste utsending til Libya.

Fayyad var statsminister for de palestinske områdene i perioden 2007–2013.

- Altfor lenge har FN vært urettferdig partiske i de palestinske myndighetenes favør på bekostning av våre allierte i Israel, sa Haley fredag.

Haleys uttalelse kom bare dager før Israels statsminister Benjamin Netanyahu skal møte Trump i Det hvite hus.

Palestina er ikke medlemsland, men har status som observatørland i FN og landets uavhengighet er anerkjent av 137 av FNs 193 medlemmer.

Haley påpeker at USA verken anerkjenner palestinsk uavhengighet eller støtter det signalet en utnevnelse av Fayyad vil sende i FN-systemet.

FN-diplomater som ønsker å være anonyme sier at Fayyad er respektert for sine reformtiltak og for den økonomiske veksten i de palestinske områdene.

Forslaget om at han skulle bli utsending for FN i Libya skal ha hatt støtte fra 14 av de 15 medlemslandene i sikkerhetsrådet.

(©NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling