USA nektet å gi dokumenter til Danmark. Så gikk danskene til Wikileaks

Forsvarsdepartementet gransket om danske soldater utleverte irakiske fanger til tortur.

GA DOKUMENTER USA NEKTET Å GI: Wikileaks-gründer Julian Assange lekket dokumenter til dansk regjering. Foto: AFP Photo/Fabrice Coffrini/Scanpix
GA DOKUMENTER USA NEKTET Å GI: Wikileaks-gründer Julian Assange lekket dokumenter til dansk regjering. Foto: AFP Photo/Fabrice Coffrini/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Da amerikanske myndigheter nektet å utlevere hemmelige dokumenter til Forsvarsdepartementet i Danmark, ba de Wikileaks om hjelp.

Og det fikk de, ifølge et videointervju Wikileaks-gründer Julian Assange ga til en forsamling journalister på Arij-konferansen for undersøkende, arabisk journalistikk i Amman i Jordan, melder ekstrabladet.dk.

Torturanklager Avisa skriver at det er i forbindelse med anklager om at danske soldater skal ha utlevert irakiske fanger til tortur at det danske forsvarsdepartementet skal ha bedt om å få se en rekke dokumenter.

Men danskene skal ha fått nei på forespørselen, ifølge Assange.

Det førte til at de for to uker siden henvendte seg til Wikileaks - og Wikileaks skal deretter ha gitt dem dokumentene, sier han.

Ny monsterlekkasje Saken knyttes opp mot at det er ventet at Wikileaks kommer med en ny monsterlekkasje i kveld. Flere store aviser vil samtidig publisere artikler om innholdet i dokumentene klokka 22.30 norsk tid, men allerede før den tid vil det komme flere lekkasjer, melder det franske nettstedet OWNI.fr.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer