Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

USA offentliggjør

Les sammendrag av rapporten som konkluderer med at Irak-krigen skaper mer terrorisme her.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no/NTB): Amerikanske myndigheter har offentliggjort hovedkonklusjonene i en omstridt etterretningsrapport om terrorisme.


Rapporten slår fast at Irak-krigen utnyttes av islamistiske, væpnede grupper.

Amerikanske medier har hevdet at rapporten konkluderer med at Irak-krigen har økt faren for terrorisme mot amerikanske mål, men dette er blitt avvist av den amerikanske regjeringen.

Nå har etterretningssjef John Negroponte valgt å offentliggjøre deler av rapporten, hvor man kan lese:

«Vi anser at den irakiske jihad former en ny generasjon av terrorledere og støttespillere».

Og videre:

«Konflikten i Irak har blitt en "cause celebre" for jihadistene, sådd dyp misnøye med USAs tilstedeværelse i den muslimske verden og dyrket fram støttespillere til den globale jihadist-bevegelsen».

(NTB)

ETTERRETNINGSSJEF JOHN NEGROPONTE: I går kveld slapp amerikanske myndigheter rapporten som reiser tvil om Bushs argument om at Irak-krigen trygger USA holder vann. Foto: Epa
ETTERRETNINGSSJEF JOHN NEGROPONTE: I går kveld slapp amerikanske myndigheter rapporten som reiser tvil om Bushs argument om at Irak-krigen trygger USA holder vann. Foto: Epa Vis mer

Her er sammendraget.