SAMARBEID: - Formålet med sikkerhetssamarbeidet er ikke å forlenge en langvarig konfrontasjon med Iran, eller å marginalisere Iran, understreker Obama.
Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
SAMARBEID: - Formålet med sikkerhetssamarbeidet er ikke å forlenge en langvarig konfrontasjon med Iran, eller å marginalisere Iran, understreker Obama. Foto: Lars Eivind Bones / DagbladetVis mer

USA og arabiske land vil ha tettere militært samarbeid

- Blir de arabiske landene truet, vil USA vurdere å bruke militærmakt for å beskytte dem, sier Obama.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

USA og de arabiske landene rundt Persiabukta er enige om å styrke sitt militære samarbeid.

Blir de arabiske landene truet, vil USA vurdere å bruke militærmakt for å beskytte dem, sa president Barack Obama etter toppmøtet med ledere fra landene rundt Persiabukta onsdag.

I en felles uttalelse sier landene at de ønsker å utvikle et rakettskjold som skal utplasseres ved Persiabukta. Landene vil samarbeide for å bekjempe Irans «destabiliserende handlinger» - samtidig som de er enige om at en atomavtale med Iran er i deres interesse.

- Formålet med sikkerhetssamarbeidet er ikke å forlenge en langvarig konfrontasjon med Iran, eller å marginalisere Iran, understreker Obama.

Toppmøtet mellom USA, Saudi-Arabia, Kuwait, Qatar, Bahrain, Oman og De forente arabiske emirater ble holdt på den amerikanske presidentens landsted Camp David i delstaten Maryland.

Saudi-Arabias kong Salman valgte å ikke delta og sendte i stedet kronprins Mohammed bin Nayef, noe som har utløst spekulasjoner om et anstrengt forhold mellom Saudi-Arabia og USA.

(NTB)

USA og arabiske land vil ha tettere militært samarbeid