Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

USA og Canada gransker strømbruddet sammen

USA og Canada går sammen om å granske strømbruddet i store deler av Nord-Amerika natt til fredag. Natt til lørdag fikk mesteparten av de rammede strømmen tilbake.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

USAs energiminister Spencer Abraham og hans canadiske kollega Herb Dhaliwal skal lede en felles granskingskommisjon, opplyste en talsmann for USAs president George W. Bush. En talsmann for den canadiske regjering bekreftet uttalelsen.

Bush og Canadas statsminister Jean Chretien skulle etter planen drøfte årsakene til og følgene av strømbruddet i en direkte telefonsamtale. Et hovedtema for samtalen var hvordan man kan forhindre at noe slikt skjer igjen.

Ved 03.30 norsk tid natt til lørdag hadde 85 prosent av abonnentene i New York fått strømmen tilbake, opplyste kraftselskapet Consolidated Edison. Ved midnattstider var det meldt at enkelte enkelte områder i Brooklyn og på Manhattan fortsatt var uten strøm.

I Canadas største by Toronto ble strømtilførselen gradvis normalisert i løpet av fredag, meldte den lokale kraftleverandøren. Det var ennå ikke klart hva som utløste strømbruddet, som berørte rundt 50 millioner amerikanere og canadiere.

NTB