Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

USA og Canada støtter Mexicos narkokrig

Inn i kampen mot kartellene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

USA og Canada lover Mexico støtte i kampen mot de voldelige narkotikabandene.

Samme dag som politiet i Mexico sa at de hadde avverget et attentat mot president Felipe Calderon, angivelig planlagt av en narkotikabaron, lovet Barack Obama støtte til Mexicos kamp mot narkotikaen.

- Det er med glede jeg registrerer den mexicanske regjeringens besluttsomhet og mot for bryte opp disse kartellene, sa Obama under avslutningen av det nordamerikanske toppmøtet i Guadalajara i dag.

USA er mottakerlandet for mye av narkotikaen som florerer i Mexico og har lovet nabolandet hjelp til en verdi av 1,4 milliarder dollar, men bevilgningen er ennå ikke godkjent av Kongressen i Washington.

Canada har lovet å bruke 15 millioner dollar på å trene opp det mexicanske politiet slik at det skal stå bedre rustet i kampen mot narkotikabandene.

Lørdag ble 15 mennesker drept i narkotikarelatert vold i Mexico.

(NTB)

 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling