VENNLIG TONE: USA vil onsdag kunngjøre at landet er enig med Cuba om å gjenåpne ambassadene og dermed gjenopprette de diplomatiske båndene som ble brutt for over 50 år siden. Foto: Ron Sachs / CNP / Polaris
VENNLIG TONE: USA vil onsdag kunngjøre at landet er enig med Cuba om å gjenåpne ambassadene og dermed gjenopprette de diplomatiske båndene som ble brutt for over 50 år siden. Foto: Ron Sachs / CNP / PolarisVis mer

USA og Cuba gjenåpner ambassader

Båndene brutt for over 50 år siden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

USA vil onsdag kunngjøre at landet er enig med Cuba om å gjenåpne ambassadene og dermed gjenopprette de diplomatiske båndene som ble brutt for over 50 år siden.

Det bekrefter en ikke navngitt, høytstående representant for den amerikanske regjeringen.

- Vi vil onsdag formelt kunngjøre at USA og Cuba har inngått en avtale om å gjenopprette formelle diplomatiske forbindelser og åpne ambassader i hverandres hovedsteder, sier han.

Både president Barack Obama og utenriksminister John Kerry vil diskutere temaet onsdag. Det hvite hus opplyser at Obama vil komme med en uttalelse om Cuba i Rosehagen utenfor presidentboligen klokken 11 (17 norsk tid).

Samtidig meldes det fra Cuba at den midlertidige utenriksministeren Marcelino Medina vil motta et skriv fra Obama i Havanna onsdag.

Det blir overlevert av Jeffrey DeLaurentis, sjefen for USAs diplomatiske oppdrag i Cuba. De to landene ble like før jul i fjor enige om å overvinne isfronten som har preget forholdet mellom dem. Siden har de hatt flere runder med høynivåsamtaler der gjenåpningen av ambassadene i Washington og Havanna har vært blant temaene.
(NTB)