SKYLDER PÅ USA: Nord-Korea hevder de har blitt utsatt for en rekke hackerangrep, og at det er USA som står bak. Her ser Kim Jong-un på en militærøvelse. Foto: EPA / KCNA
SKYLDER PÅ USA: Nord-Korea hevder de har blitt utsatt for en rekke hackerangrep, og at det er USA som står bak. Her ser Kim Jong-un på en militærøvelse. Foto: EPA / KCNAVis mer

- USA og det sørkoreanske marionettregimet styrker sin cyberhær for å sabotere oss

Nord-Korea hevder de utsettes for daglige hackerangrep.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Nord-Koreas internettservere blir utsatt for «daglige intensive og vedvarende virusangrep» melder landets statlige nyhetsbyrå KCNA.

Kanskje ikke helt overraskende er det «fiendtlige krefter», inkludert USA, som får skylda for de påståtte angrepene.

- Det er ingen hemmelighet at USA og det sørkoreanske marionettregimet styrker sin «cyberhær» i et forsøk på intensifiere sine undergravende aktiviteter og for å sabotere DPRK (Den demokratiske folkerepublikken Korea), hevdes det i KCNA-rapporten.

- De gjør en alvorlig feil hvis de tror de kan kvele Nord-Koreas stemme av rettferdighet gjennom slike handlinger. USA og deres allierte bør holdes fullt ansvarlig for påfølgende konsekvenser.

«Ikke passiv tilskuer» Det ble ikke sagt noe om hvilke ødeleggelser angrepene hadde gjort. Det ble heller ikke sagt noe om hva regimet planlegger å gjøre med angrepene, men «Pyongyang vil aldri være en passiv tilskuer», hevdet rapporten. 

Det sørkoreanske tv-selskapet MBC hevder nordkoreanske statsmedier var blant de berørte etter hackerangrepene, skriver The Guardian.

Tirsdag sa etterretningssjef James Clapper i den amerikanske kongressen at Nord-Koreas utvikling av atomvåpen utgjør en «seriøs trussel», skriver CNN News.

Nord-Korea har selv blitt anklaget for å spre skadelig programvare som har krasjet nettsidene til flere offentlige etater og bedrifter, blant annet et angrep på en sørkoreansk bank i 2011, som det tok over en uke å fikse.

Regimet selv nekter for å ha hacket andre.

Cyberkrig Eksperter har tidligere uttalt at cyberkrig, sammen med konvensjonelle styrker og landets atomvåpenprogram utgjør en stor trussel fra Nord-Korea.

Nyhetsbyrået KCNA og avisa Rodong Sinmun, som nå skal ha blitt hacket, har den siste tiden formidlet stadig mer aggressiv retorikk overfor USA og Sør-Korea, som de hevder driver med krigsforberedelser.

Senest forrige uke annullerte Nord-Korea en ikke-angrepsavtale med Sør-Korea fra 1991 og avbrøt en telefonisk hotline med Seoul som ble intstallert i 1971, etter at FNs sikkerhetsråd vedtok nye sanksjoner mot regimet.

Sanksjonene kom etter at Nord-Korea truet USA med atomangrep.

Da Kim Jong-un møtte de nordkoreanske troppene snakket han ifølge statseide medier om «total krig».

Han skal også ha bedt troppene om «å avfyre første skudd» som svar på ethvert angrep, og sagt at den minste provokasjon umiddelbart vil resultere i «stor framrykking» langs fronten.

VÅPENØVELSE: Et udatert bilde frigitt av det nordkoreanske nyhetsbyrået KCNA 14. mars 2013 skal vise våpenøvelse. Foto: REUTERS / KCNA
VÅPENØVELSE: Et udatert bilde frigitt av det nordkoreanske nyhetsbyrået KCNA 14. mars 2013 skal vise våpenøvelse. Foto: REUTERS / KCNA Vis mer