- USA og EU setter flere russere på sanksjonsliste

USA og EU setter mandag flere russere på sine sanksjonslister, som følge av det de hevder er Russlands destabilisering i Øst-Ukraina.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

EU kommer til å utvide sanksjonslisten med 15 nye navn og vil fokusere på russere som antas å stå bak uroen i Ukraina, opplyser kilder med kjennskap til saken.

USA ventes å innføre nye sanksjoner både mot russiske personer og instanser. Flere av president Vladimir Putins nærmeste medarbeidere ventes ifølge kildene også å havne på den amerikanske sanksjonslisten.

Ikke samkjørt Det er ikke ventet at EU og USA vil samkjøre sine sanksjonslister sine, understreker kildene.

- Det vil nok bli en viss overlapping, men det vil ikke bli en stor grad av overlapping, sier en kilde.

Ifølge kilden hersker det en viss skepsis i EU mot å innføre sanksjoner mot Putins nære venner.

- Den europeiske listen vil i mye større grad være knyttet til det som skjer på bakken, sier en kilde.

Enige President Barack Obama hadde fredag en telefonkonferanse med sin franske kollega François Hollande, Tysklands statsminister Angela Merkel, Italias Matteo Renzi og britenes David Cameron.

- Lederne er enige om å jobbe sammen. Gjennom G7 og EU skal de koordinere nye steg som skal gjøre dette kostbart for Russland. Lederne understreker at Russland fortsatt kan velge en fredelig løsning på krisen», lød referatet fra samtalene.

Kan unngå Merkel understreket på en pressekonferanse at Russland fortsatt kan unngå nye straffetiltak dersom landet stanser støtten til de prorussiske separatistene i Øst-Ukraina.

Ledelsen i Moskva benekter at de støtter separatistene og utenriksminister Sergej Lavrov oppfordret fredag både Ukrainas ledelse og separatistene til å stanse voldsbruken.

(NTB)