USA og Frankrike ber Putin roe Ukraina-krisen

- Hvis ikke må vestlige land innføre nye tiltak.

ROE NED: Frankrike og USA ba fredag regjeringen i Moskva om å bidra til å trappe ned krisen i Ukraina. Foto: AFP Photo/NTB Scanpix
ROE NED: Frankrike og USA ba fredag regjeringen i Moskva om å bidra til å trappe ned krisen i Ukraina. Foto: AFP Photo/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Uttalelsen kom etter at Hollande hadde snakket med sin amerikanske kollega Barack Obama på telefon.

- Russland må raskt appellere til de væpnede separatistgruppene og be dem stanse sine militæraksjoner, heter det i uttalelsen.

De hilste velkommen den ensidige våpenhvilen Ukrainas president Petro Porosjenko har kunngjort. Våpenhvilen ble umiddelbart avvist av en prorussisk opprørsleder, og Kreml kalte den «et ultimatum».

Hollande og Obama ba Russlands president Vladimir Putin om å forhindre overføring av materiell til Ukraina og forsterke kontrollen langs grensen mellom de to landene.

- Hvis det ikke blir gjort framskritt på dette feltet, vil det bli satt i gang nye tiltak mot Russland, heter det i uttalelsen.

(NTB)


Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer