Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

USA og Kina enige om tiltak mot Iran

Skal samarbeide om sanksjoner.

BUKKET DYPT: Og nå er Kinas president Hu Jintao og USAs president Barack Obama enige om å samarbeide om tiltak mot det iranske atomprogrammet. Foto: REUTERS / Jim Young / SCANPIX
BUKKET DYPT: Og nå er Kinas president Hu Jintao og USAs president Barack Obama enige om å samarbeide om tiltak mot det iranske atomprogrammet. Foto: REUTERS / Jim Young / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

USAs president Barack Obama og Kinas president Hu Jintao er enige om en felles innsats i FN for sanksjoner mot Iran.

- De er innstilt på å samarbeide med oss. De ble enige om at de to delegasjonene skal samarbeide om sanksjoner, sa Jeff Baker som er ansvarlig for Øst-Asia i Det nasjonale sikkerhetsråd etter møtet i Washington mandag.

De to presidentene drøftet Iran og det iranske atomprogrammet før åpningen av et toppmøte om atomsikkerhet i Washington.

En kinesisk talsmann, Ma Zhaoxu, sa etter møtet at Kina og USA deler samme overordnede syn på det iranske atomprogrammet.

Men mens USA går inn for tøffere sanksjoner, understreket Hu overfor Obama behovet for videre dialog med Iran om atomprogrammet.

- Kina håper at partene skal trappe opp den diplomatiske innsatsen og aktivt søke effektive måter å løse det iranske atomspørsmålet gjennom dialog og forhandlinger, sa Ma.

Også han sa at Kina er innstilt på å fortsette forhandlingene sammen med de fem andre landene som forhandler om atomprogrammet i FN.

Møtet mellom Hu og Obama er det første siden forholdet ble kjøligere tidligere i år og er tegn på at begge ønsker å komme videre.

I løpet av samtalene oppfordret Obama også Kina til innføre større fleksibilitet i kursen på den kinesiske valutaen yuan som et bidrag til raskere løsning på den globale økonomiske krisen.(NTB)Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!