Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

USA og Kina med «felles respons på Nord Koreas provokasjoner»

Enige om en avtale.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Barack Obama og Kinas president Xi Jinping har i kveld blitt enige om det de omtaler som «en sterk og felles respons på Nord Koreas provokasjoner», melder nyhetsbyrået AFP.

Avtalen kommer som et resultat av at Nord Koreas den 6. januar hadde gjennomført en vellykket prøvesprenging av en hydrogenbombe, ifølge Reuters.

I en uttalelse sier Obama at Jinping er enig i et sterkt og forent svar på Nord-Koreas provokasjoner, melder nyhetsbyrået.

Etter prøvesprengningen i januar ble det via statlig nordkoreansk TV sagt at prøvesprengningen ble gjennomført for å teste landets «lovlige rett til å beskytte landet mot angrep fra USA».

Videre ble det sagt at landet ikke ville ha noe behov for å bruke atomvåpnene, så lenge ingen truer Nord-Koreas suverenitet. 

Ifølge nordkoreansk TV skal diktator Kim Jong-un personlig ha beordret prøvesprengningen, som ble gjennomført to dager før hans bursdag.

Saken oppdateres.