- USA og Russland enige om atomforhandlinger

Vil redusere antallet atomvåpen.

- BETINGELSENE OFFENTLIGGJØRES I KVELD: Ifølge en kilde i det russiske utenriksdepartementet blir rammebetingelsene til en ny atomavtale mellom  USA og Russland offentliggjort i kveld. Dette bildet ble tatt 1. april i London hvor de første offisielle samtalene om avtalen fant sted. Foto: AFP/SAUL LOEB
- BETINGELSENE OFFENTLIGGJØRES I KVELD: Ifølge en kilde i det russiske utenriksdepartementet blir rammebetingelsene til en ny atomavtale mellom USA og Russland offentliggjort i kveld. Dette bildet ble tatt 1. april i London hvor de første offisielle samtalene om avtalen fant sted. Foto: AFP/SAUL LOEBVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

USA og Russland er enige om en skisse til en avtale om reduksjon av landenes atomvåpen.

Teksten det er enighet om, blir ventelig offentliggjort av presidentene Barack Obama og Dmitrij Medvedev mandag kveld i Kreml, opplyser en kilde i det russiske utenriksdepartementet til nyhetsbyrået Interfax.

Rammeavtalen vil gi detaljerte retningslinjer om forhandlingene som skal føre til en ny avtale som kan undertegnes i desember.

Den nåværende START-1 avtalen, som regulerer antallet langtrekkende atomvåpen for de to atomsupermaktene, utløper i desember.


NTB