USA og Russland enige om Syria-konferanse

USA og Russland er blitt enig om å sette press på FN for å få til en fredskonferanse for Syria i november.

KJEMISKE VÅPEN: Utenriksministrene fra Russland og USA, Sergej Lavrov og John Kerry, under en pressekonferanse i Indonesia. De har fått til et godt samarbeid om Syrias kjemiske våpen. Foto: AP / Scanpix / Firdia Lisnawati
KJEMISKE VÅPEN: Utenriksministrene fra Russland og USA, Sergej Lavrov og John Kerry, under en pressekonferanse i Indonesia. De har fått til et godt samarbeid om Syrias kjemiske våpen. Foto: AP / Scanpix / Firdia LisnawatiVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det opplyste USAs utenriksminister John Kerry mandag, etter at han har hatt samtaler med sin russiske kollega Sergej Lavrov under et møte i Indonesia.

- Vi vil oppfordre om at en dato settes så fort som mulig, sa Kerry på en pressekonferanse i Nusa Dua i Indonesia, hvor også Lavrov var til stede.

Målet er at fredskonferansen skal finne sted i løpet av den andre uka i november.

Kerry sa også at det at prosessen med å destruere Syrias kjemiske våpen har fått en god start, og at Syrias myndigheter burde gis ros for å etterkomme den ferske FN-resolusjonen om å ødelegge sitt kjemiske våpenarsenal.

- Jeg har ikke tenkt i dag å gå god for hva som skjer om noen måneder, men dette er en god start, som vi bør ønske velkommen, sa Kerry videre.

Kerry og Lavrov har møttes i Indonesia for å signere en avtale om sentre i Washington og Moskva for reduksjon av kjernefysisk risiko.

Den amerikanske utenriksministeren beskrev møtet med Lavrov som et at de mest produktive de to har hatt, og sa at de snakket lenge om måter å bringe de stridende partene i Syria sammen for samtaler i Genève.

(NTB-Reuters)