- USA og Russland er enige om en avtale om Syrias kjemiske våpen

Det sier utenriksminister John Kerry.

ENIGE: Utenriksminister John Kerry og han russiske kollega Sergey Lavrov er enige om en avtale om Syrias kjemiske våpen. Foto: REUTERS/NTB Scanpix.
ENIGE: Utenriksminister John Kerry og han russiske kollega Sergey Lavrov er enige om en avtale om Syrias kjemiske våpen. Foto: REUTERS/NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I avtalen mellom de to landene har de kommet med kravet om at Syria må gi våpeninspektører full adgang til alle kjemiske våpenlager før de skal destrueres.

En uke på seg Regimet i Syria har fått en uke på seg til å legge fram alle de kjemiske våpnene de har på lager. Kerry la fram en liste på seks punkter som den syriske regimet må innfri.

- Syria må innen en uke komme med detaljer om sine kjemiske våpen, og verden forventer nå at Assad-regimet lever opp til løftene det har gitt, sa Kerry på en pressekonferanse i Genève lørdag.

Hvis ikke Syria overholder avtalen, vil det medføre straffereaksjoner fra FNs sikkerhetsråd. Det vil komme under kapittel 7 - som åpner for bruk av militær makt.

Diskutert i tre dager Kerry og hans russiske kollega Sergej Lavrov har i tre dager diskutert hva som skal gjøres med Syrias arsenal av kjemiske våpen etter at president Bashar al-Assad tidligere denne uken gikk med på det russiske forslaget om å la våpenarsenalet komme under internasjonal kontroll.

- Et militært scenario vil være - uten å overdrive - en katastrofe for hele regionen, sier Sergej Lavrov.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer