USA og Russland klare til samtaler om militært nærvær i Syria

- Vårt fokus skal være på å ødelegge Den islamske stat.

NESTE STEG: President Barack Obama tror at samtaler på militært nivå vil være et viktig neste steg, opplyser utenriksminister John Kerry. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
NESTE STEG: President Barack Obama tror at samtaler på militært nivå vil være et viktig neste steg, opplyser utenriksminister John Kerry. Foto: Lars Eivind Bones / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

USA og Russland er klare til snarlige samtaler om militært nærvær i Syria, opplyser USAs utenriksminister John Kerry og Russlands utenriksminister Sergej Lavrov.

- President Barack Obama tror at samtaler på militært nivå vil være et viktig neste steg. Forhåpentligvis vil slike samtaler finne sted veldig raskt slik at vi kan sette oss ned og se på hvilke muligheter som finnes for å vurdere veien videre i Syria, sa Kerry under et besøk i London fredag.

Kort tid etter kom det en offisiell uttalelse fra Lavrov i Moskva der det heter at Russland er klare til samtaler med USA om Syria-situasjonen.

- Vårt fokus skal være på å ødelegge Den islamske stat, men også på å finne en politisk løsning i Syria. Vi tror ikke det er mulig på lang sikt så lenge president Bashar al-Assad har makten. Vi vil se på muligheter for å bli enige, sa Kerry.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram