USA og Russland med våpenerklæring på G20

Vil komme med en felles kunngjøring om landenes atomvåpenlagre.

STORE VÅPEN: En russisk atomrakett av typenm Topol-M ICBM krysser Den røde plass i Moskva under feiringen av frigjøringsdagen (eller seiersdagen som den kalles for russerne), 8. mai 2008.  Foto: AFP / ALEXANDER NEMENOV / SCANPIX
STORE VÅPEN: En russisk atomrakett av typenm Topol-M ICBM krysser Den røde plass i Moskva under feiringen av frigjøringsdagen (eller seiersdagen som den kalles for russerne), 8. mai 2008. Foto: AFP / ALEXANDER NEMENOV / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

USA og Russland vil komme med en felles kunngjøring om de to landenes atomvåpenlagre under G20-toppmøtet, ifølge en rådgiver i Kreml.

Det er også ventet en felles kunngjøring om USAs og Russlands bilaterale forbindelser, opplyser Sergej Prikhodko, som er utenrikspolitisk rådgiver for president Dmitrij Medvedev.

Medvedev er ventet å ha egne møter med USAs president Barack Obama under toppmøtet i London torsdag.

Prikhodko sier det er håp om at Medvedev og Obama vil inngå foreløpige avtaler om en fornyelse av START-avtalen under et senere møte.

START er en atomnedrustningsavtale som ble inngått mellom USA og daværende Sovjetunionen under den kalde krigen. Den utløper i desember.

(NTB)

 

 

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer