Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

USA og Russland nær atomavtale

Bare tekniske spørsmål gjenstår, ifølge Hillary Clinton.

NÆR AVTALE:USAs utenriksminister Hillary Clinton besøkte fredag Moskva. USA og Russland er nær ved å bli enige om en avtale om atomnedrustning. Foto: REUTERS / Grigory Dukor / SCANPIX
NÆR AVTALE:USAs utenriksminister Hillary Clinton besøkte fredag Moskva. USA og Russland er nær ved å bli enige om en avtale om atomnedrustning. Foto: REUTERS / Grigory Dukor / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

USA og Russland har løst alle større spørsmål i forhandlingene om atomnedrustning. En avtale er like om hjørnet, opplyser USAs utenriksminister Hillary Clinton.

- Det er noen tekniske spørsmål som gjenstår, men det er like før vi ser en ny avtale, sa Clinton etter et møte med Russlands president Dmitrij Medvedev i Moskva fredag.

Medvedev og USAs president Barack Obama ga for snart ett år siden sine medarbeidere beskjed om å starte arbeidet med en arvtaker til START 1-avtalen fra 1991. START står for Strategic Arms Reduction Treaty.

Russlands utenriksminister Sergej Lavrov har sagt en avtale kan være klar til å undertegnes i midten av april. Dette er et viktig ledd i arbeidet med å bedre forholdet mellom Russland og USA.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!