USA og Sør-Korea utelukker militæroperasjon

Vil løse situasjonen uten å sette sørkoreanerne i fare.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sør-Korea og USA har utelukket å iverksette en militæroperasjon for å sette fri sørkoreanerne som holdes som fanger av Taliban i Afghanistan.

Sør-Koreas utenriksminister Song Min-soon og USAs viseutenriksminister John Negroponte drøftet situasjonen i Afghanistan da de møttes under en asiatisk sikkerhetskonferanse i Manila i Filippinene torsdag.

Song sa at de to var enige om at det viktigste blir å løse situasjonen på fredelig vis og uten å sette koreanernes liv i fare.

Taliban har drept to av de 23 sørkoreanerne de bortførte 19. juli i det sørlige Afghanistan, og de truer med å drepe flere om ikke den afghanske regjeringen løslater Taliban-fanger i afghanske fengsler.

(NTB)

 UTELUKKER MILITÆROPERASJON: To av disse 23 sørkoreanske gislene er allerede drept. Sør-Korea og USA utelukker en militæroperasjon for å frigi de gjenværende gislene. Foto: EPA/SAMMOOL CHURCH
UTELUKKER MILITÆROPERASJON: To av disse 23 sørkoreanske gislene er allerede drept. Sør-Korea og USA utelukker en militæroperasjon for å frigi de gjenværende gislene. Foto: EPA/SAMMOOL CHURCH Vis mer