Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

USA og Sør-Korea utsetter militærøvelse til etter OL

USA og Sør-Korea kommer ikke til å gjennomføre noen militærøvelse under vinter-OL i Pyeongchang i februar, opplyser Pentagon.

UTSETTES: OL i Pyeongchang i Sør-Korea gjør at USA og Sør-Korea utsetter militærøvelser til etter mesterskapet. Foto: AP Photo/Lee Jin-man/NTB Scanpix
UTSETTES: OL i Pyeongchang i Sør-Korea gjør at USA og Sør-Korea utsetter militærøvelser til etter mesterskapet. Foto: AP Photo/Lee Jin-man/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

President Donald Trump og hans sørkoreanske kollega Moon Jae-in er under en telefonsamtale blitt enige om å utsette øvelsen til etter vinterlekene, heter det fra forsvarsdepartementet i Washington torsdag ettermiddag.

Kort tid senere kom den samme meldingen fra Moons kontor.

Beslutningen skjer etter at Nord-Korea tidligere denne uka signaliserte at de ønsker å sende en delegasjon til Pyeongchang.

USA og Sør-Korea holder jevnlig felles militærøvelser for å teste beredskapen i tilfelle krig på den koreanske halvøya, til stor protest fra Nord-Korea.

Vinter-OL i Pyeongchang i Sør-Korea arrangeres fra 9. til 25. februar, etterfulgt av Paralympics i mars.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!