<strong>UTENRIKSMINISTRE:</strong> USAs viseutenriksminister John Sullivan møtte tirsdag sin japanske motpart Shinsuk Sugiyama og ble enige om å legge så mye press på Nord-Korea som overhodet mulig. Foto: Issei Kato/Reuters/Scanpix
UTENRIKSMINISTRE: USAs viseutenriksminister John Sullivan møtte tirsdag sin japanske motpart Shinsuk Sugiyama og ble enige om å legge så mye press på Nord-Korea som overhodet mulig. Foto: Issei Kato/Reuters/Scanpix Vis mer

USA om Nord-Korea: Må forberede oss på det verste

Pyongyangs FN-ambassadør Kim In-ryong sier det kan bryte ut atomkrig mellom USA og Nord-Korea når som helst. USA sier de forbereder seg på det verste. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

USAs viseutenriksminister John Sullivan møtte tirsdag sin japanske motpart Shinsuk Sugiyama og ble enige om å legge så mye press på Nord-Korea som overhodet mulig.

- Men vi må, sammen med våre allierte i Japan, Sør-Korea og andre steder, forberede oss på det verste, i tilfelle diplomati ikke skulle fungere, sier Sullivan.

Møtet i Japan finner sted dagen etter at Nord-Koreas FN-ambassadør talte til Hovedforsamlingens nedrustningskomité i FN-hovedkvarteret i New York. Kim understreket at aldri før har et land mottatt så ekstreme og direkte atomtrusler fra USA, og at Nord-Korea har rett til å forsvare seg.

Han sa også at Nord-Korea er blitt en fullverdig atommakt og har både atombomber, hydrogenbomber og interkontinentale ballistiske missiler.

- USAs fastland er innen rekkevidde og dersom USA invaderer oss vil de ikke unnslippe vår straff noe sted på kloden, sa Kim.

Søndag sa USAs utenriksminister Rex Tillerson at han lover å søke en diplomatisk løsning med Nord-Korea helt til første bombe faller. Dagen etter innledet USA og Sør-Korea en ti dagers militærøvelse utenfor kysten av Koreahalvøya.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer