USA om zika: - Alt ved dette viruset viser seg å være litt skumlere enn vi trodde

Obama ber om mer penger.

BEKYMRET:  Anthony Fauci, leder av National Institute of Allergy and Infectious Diseases, og Anne Schuchat, nestleder ved Centers for Disease Control and Prevention, på en pressekonferanse i Det hvite hus i natt norsk tid. Foto: Alex Wong / Getty Images / AFP / NTB scanpix
BEKYMRET: Anthony Fauci, leder av National Institute of Allergy and Infectious Diseases, og Anne Schuchat, nestleder ved Centers for Disease Control and Prevention, på en pressekonferanse i Det hvite hus i natt norsk tid. Foto: Alex Wong / Getty Images / AFP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Tidligere i år gikk Verdens helseorganisasjon (WHO) ut og erklærer at den eksplosive spredningen av zikaviruset kan bli en global krise.

Det myggbårne viruset mistenkes for å ha forårsaket en sterk økning av alvorlige fosterskader, først og fremst den nevrologiske lidelsen mikrokefali som fører til at barnets hodeskalle blir mindre enn normalt, fordi hjernen utvikler seg unormalt i fosterlivet.

- Ikke betryggende Ifølge Folkehelseinstituttet (FHI) forskes det fortsatt på å finne en sikker årsaksforklaring til økningen av barn født med mikrokefali, men det er enigheter om at teorien om zikafeber står stadig sterkere. Nå mener amerikanske helsemyndigheter også at viruset er noe farligere enn først antatt.

- Det vi finner ut er ikke betryggende. Alt ved dette viruset viser seg å være litt skumlere enn vi trodde innledningsvis, sa Anne Schuchat nestleder ved Centers for Disease Control and Prevention på en pressekonferanse i Det hvite hus i natt norsk tid ifølge BBC.

Sammen med Anthony Fauci fra National Institute of Allergy and Infectious Diseases la hun fram nye funn og opplysninger om viruset. Ifølge nyhetsbyrået AP er de bekymret over at Zika-viruset nå knyttes til dødsfødsler, spontanaborter og ulike komplikasjoner i løpet av svangerskapet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer