USA ønsker å spre frykt

Ved å anklage enorme grupper av mennesker for å være terrorister, kan USA legitimere sine offensive handliger og i samme slengen spre frykt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

USA ønsker at Norge skal ha strengere lovgivning mot terrorisme.

Blandt annet mener de at vi skal gjøre det straffbart å vere medlem i en terror-organisasjon, og støtte en terrororganisasjon materielt.

Gjennom tv, aviser og andre media har vi fått høre tilsynelatende skrekkelige historier om terrorister. Enkeltpersoner eller grupper av mennesker som begår folkemord og hva som verre er, for ingen spesiell grunn.

Enten det er for å skape frykt, bombe seg selv eller drepe noen, så er det i utgangspunktet for å vere så kjip som mulig. Det er ikke rent lite man hører om terroristene, og i USA er det enda mer mediedekning av dette fenomenet. Og folk flest tror på det, for - man skal da ha tiltro til det ens egen stat og aviser skriver?

Tenker man etter, høres dette litt merkelig ut. Når oppstod denne enorme gruppen av mennesker som driver meningsløs vold og grusomheter?

Bak en handling ligger det et motiv. Undertrykkelse, urettferdighet, makt. Det ligger alltid et motiv bak.

Hva er USAs motiv for å spre sitt globale budskap i kampen mot terrorisme? Frykt. Politisk motivert frykt.

Ved å anklage enorme grupper av mennesker som terrorister kan USA legitimere sine offensive handliger og i samme slengen spre frykt mot \'terroristene\' blant sine innbyggere, og forhåpentlig resten av verden.