USA passerte dyster coronamilepæl

USA passerte natt til mandag en dyster milepæl: Ett år siden det første smittetilfellet ble registrert i landet, runder de en halv million coronadødsfall.

DYSTRE TALL: - Dette er det verste vi har vært gjennom på 102 år, siden spanskesyken i 1918, sier USAs smittevernsjef Anthony Fauci. Foto: Saul Loeb / AFP / NTB
DYSTRE TALL: - Dette er det verste vi har vært gjennom på 102 år, siden spanskesyken i 1918, sier USAs smittevernsjef Anthony Fauci. Foto: Saul Loeb / AFP / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Hvis 500 000 personer skulle reist med transportbusser som rommer 51 stykker, ville det krevd 9804 busser.

Kolonnen ville tatt opp en veistrekning på 152,4 kilometer, tilsvarende strekningen fra New York til Philadelphia, skriver Washington Post i en stor coronaspesial natt til mandag.

Hvis 500 000 navn skulle vært inngravert på den svarte granittveggen som hedrer tjenestemennene som døde i Vietnamkrigen, i Washington, måtte veggen vært 26,5 meter høy, 23,5 meter høyere enn i dag.

Parallellene trekkes i forbindelse med den dystre milepælen USA passerte natt til mandag:

Landet har nå registrert 511 130 dødsfall som følge av coronaviruset, viser oversikten til Worldometer.

- Verste siden spanskesyken

- Dette er det verste vi har vært gjennom på 102 år, siden spanskesyken i 1918. Det er virkelig en forferdelig situasjon vi har vært gjennom – og fortsatt gjennomgår, sa USAs smittevernsjef Anthony Fauci til CNNs «State of the Union»-program søndag.

I 1918 døde 46 prosent flere personer i USA enn året før. Samtidig døde flere titusener amerikanere i 1. verdenskrig det året.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer