Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- USA planlegger tre dagers angrep mot Syria

Mer langvarig enn tidligere forventet, skriver Los Angeles Times.

LEGGER PLANER: USAs president Barack Obama skal være i ferd med å planlegge et tre dager langt angrep på Syria. Her ankommer han arbeidsmiddagen under G20-toppmøtet i St. Petersburg i Russland den 5. september. Foto: AFP/Dimitar Dilkoff
LEGGER PLANER: USAs president Barack Obama skal være i ferd med å planlegge et tre dager langt angrep på Syria. Her ankommer han arbeidsmiddagen under G20-toppmøtet i St. Petersburg i Russland den 5. september. Foto: AFP/Dimitar Dilkoff Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To ikke navngitte amerikanske offiserer sier til avisen at Det hvite hus har bedt om en lengre liste over bombemål enn de 50 som allerede er plukket ut. Planen skal være å gjennomføre en lang rekke rakettangrep, som så vil bli etterfulgt av nye angrep mot mål som enten ikke ble truffet eller som ikke ble ødelagt av de første rakettene.

At det nå planlegges for et tre dager langt angrep reflekterer ifølge avisen at Det hvite hus og Pentagon mener det må kraftigere skyts til for å gjøre selv minimal skade på styrkene til president Bashar al-Assad.

Fem amerikanske krigsskip befinner seg nå i det østlige Middelhavet. De kan brukes til å skyte ut kryssraketter og luft til bakke-raketter mot Syria på lang avstand uten at syrisk luftvåpen har mulighet til å slå tilbake.

Men nå vurderer amerikanske myndigheter også å ta i bruk bombefly fra luftforsvaret, ifølge avisen.

Syria er også innen rekkevidde for en hangarskipsgruppe som befinner seg i Rødehavet, og som også kan skyte ut kryssraketter.
NTB

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling